Mjuk Pepparkaka
1 ägg
1 1/4 dl socker
50 g smält smör
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
3/4 tsk malen ingefära
0,5 tsk malda nejlikor
0,5 tsk kardemumma
0,5 dl kärnmjölk
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt smält smör och de övriga ingredienserna. Häll smeten i en välsmord och mjölad bakform. Grädda i 175 C grader i ca 25 minuter. Låt svalna och stjälp upp på ett fat. Dekorera eventuellt med glasyr och lingon / vinbär.
Soft Gingerbread Cake
1 egg
1 1/4 dl sugar
50 g melted butter
1.5 dl flour
1 tsp baking powder
1 tsp ground cinnamon
3/4 tsp ground ginger
0.5 tsp ground cloves
0.5 tsp cardamom
0.5 dl buttermilk
Beat egg and sugar until fluffy. Add melted butter and the other ingredients. Pour the batter into a well-greased and floured baking pan. Bake at 175 C degrees for about 25 minutes. Let cool and then remove from the pan and put on a plate. Optionally decorate with glaze and lingonberries / currants.
0 Comments