Glad andra Advent! Mjuk pepparkaka är ett måste att baka under julen. Så enkel, men så smakrik. 

Happy second Sunday of Advent! Soft gingerbread cake is a must-bake during Christmas. So simple, but so tasty.


Mjuk Pepparkaka


1 ägg

1 1/4 dl socker

50 g smält smör

1,5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk malen kanel

3/4 tsk malen ingefära

0,5 tsk malda nejlikor

0,5 tsk kardemumma

0,5 dl kärnmjölk


Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt smält smör och de övriga ingredienserna. Häll smeten i en välsmord och mjölad bakform. Grädda i 175 C grader i ca 25 minuter. Låt svalna och stjälp upp på ett fat. Dekorera eventuellt med glasyr och lingon / vinbär. 



Soft Gingerbread Cake


1 egg

1 1/4 dl sugar

50 g melted butter

1.5 dl flour

1 tsp baking powder

1 tsp ground cinnamon

3/4 tsp ground ginger

0.5 tsp ground cloves

0.5 tsp cardamom

0.5 dl buttermilk


Beat egg and sugar until fluffy. Add melted butter and the other ingredients. Pour the batter into a well-greased and floured baking pan. Bake at 175 C degrees for about 25 minutes. Let cool and then remove from the pan and put on a plate. Optionally decorate with glaze and lingonberries / currants.