Morot-Linssoppa med Kokosmjölk
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk ingefärapulver
en nypa cayennepeppar
500 g morötter
1,5 dl röda linser, torkade
3 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning
1-2 dl kokosmjölk
salt
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och grovhacka morötterna. Skölj linserna. Stek lök och vitlök i lite olja i en kastrull. Tillsätt morötter, linser, vatten och grönsaksbuljongtärning. Låt koka tills linser och morötter är mjuka, ca 15 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Häll i kokosmjölken och låt koka upp. Smaka av och krydda efter smak. Toppa soppan med t.ex frön.
Carrot-Lentil Soup with Coconut Milk
1 red onion
1 clove of garlic
0.5 tsp ginger powder
a pinch of cayenne pepper
500 g carrots
1.5 dl red lentils, dried
3 dl water
0.5 vegetable stock cube
1-2 dl coconut milk
salt
Peel and chop the onion and garlic. Peel and roughly chop the carrots. Rinse the lentils. Fry onion and garlic in a little oil in a saucepan. Add carrots, lentils, water and vegetable stock cube. Let cook until lentils and carrots are soft, about 15 minutes. Blend the soup until smooth with an immersion blender. Pour in the coconut milk and bring to a boil. Taste and season to taste. Top the soup with, for example, seeds.
0 Comments