Brownies är goda, men det är också blondies som är den ljusa versionen av brownies :) I dessa har jag citron och blåbär, vilka är goda tillsammans. Jag valde att blanda i smeten både smör och olja, men du kan endast använda smör om du så vill. Ha en fin dag! 

Brownies are good, but so are blondies, which are the light version of brownies :) In these I have lemon and blueberries, which are delicious together. I chose to mix in the batter both butter and oil, but you can only use butter if you wish. Have a nice day!


Blueberry Lemon Blondies


25 g butter, melted

25 g coconut oil, melted

1 dl light brown sugar

1 large egg, room temperature

1 1/4 dl all-purpose flour

0,5 lemon, zest and juice

0.5 tsp vanilla extract

one pinch of salt

1 dl fresh blueberries


Preheat oven to 175 C degrees. Line an 15 cm x 15 cm baking dish with parchment paper.

In a bowl, whisk the butter, oil and sugar. Add the egg and mix until fully combined. Add the flour, lemon zest, lemon juice, vanilla and salt and mix until just combined, then gently fold in the blueberries.

Transfer the batter to the prepared baking dish and bake for approximately 20-25 minutes until the edges are browned. Allow to cool. Decorate with a glaze made of icing sugar and lemon juice.



Blåbär Citron Blondies


25 g smör, smält

25 g kokosolja, smält

1 dl ljust farinsocker

1 stort ägg, rumstempererat

1 1/4 dl uetelmjöl

0,5 citron, skal och saft

0,5 tsk vaniljextrakt

en nypa salt

1 dl färska blåbär


Värm ugnen till 175 C grader. Klä en ugnsform 15cm x 15 cm med bakplåtspapper.

Vispa smör, olja och socker i en skål. Tillsätt ägget och blanda tills det är blandat. Tillsätt mjöl, citronskal, citronsaft, vanilj och salt och blanda tills det precis blandat sig, vänd sedan försiktigt ner blåbären. Häll smeten i den förberedda ugnsformen och grädda i cirka 20-25 minuter tills kanterna fått färg. Låt svalna. Dekorera med en glasyr gjord på florsocker och citronsaft.