Har du testat att baka med örter? Jag kan verkligen rekommendera det. Jag tycker om att baka med rosmarin och tillsammans med apelsin får man en riktigt god smakkombination. Dessa muffins är veganska och blir riktigt saftiga. 

Have you tried baking with herbs? I can really recommend it. I like to bake with rosemary and together with orange you get a really good taste combination. These muffins are vegan and get really moist.


Vegan Apelsin Rosmarinmuffins

7 st


80 ml apelsinsaft

60 ml olja

1 apelsin, skal

1 dl ljust farinsocker

3/4 tsk vaniljextrakt

2 dl vetemjöl

2,5 tsk mandelmjöl

1 tsk maizena

3/4 tsk torkad rosmarin

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

en nypa salt


Blanda apelsinsaft, olja, apelsinskal, socker och vanilj i en skål. Blanda sedan i de torra ingredienserna till en slät smet. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 175 C i ca 20-22 minuter. Låt svalna. 



Vegan Orange Rosemary Muffins

7 pcs 


80 ml orange juice

60 ml oil

1 orange, zest

1 dl light brown sugar

3/4 tsp vanilla extract

2 dl wheat flour

2.5 tsp almond flour

1 tsp cornstarch

3/4 tsp dried rosemary

0.5 tsp baking powder

0.5 tsp bicarbonate

a pinch of salt


Mix orange juice, oil, orange zest, sugar and vanilla in a bowl. Then mix in the dry ingredients to a smooth batter. Distribute the batter in muffin cups and bake at 175 C for about 20-22 minutes. Let cool.