Rabarber kan användas i både söta bakverk och även i maträtter. Det här är en favorit hos mig, picklad rabarber. Den passar bra vid sidan av maträtter, men är även god att ha som pålägg på bröd. Vad gör du helst med rabarber? 

Rhubarb can be used in both sweet pastries and also in savoury dishes. This is a favorite of mine, pickled rhubarb. It goes well with food as a side dish, but is also good to have as a topping on bread. What do you prefer to do with rhubarb?


Picklad Rabarber


1-2 rabarber, skivade tunt

1 dl vatten

0,5 dl socker

en nypa salt

0,5 dl ättiksprit, 12%


Skiva rabarbern tunt med en mandolin. Koka upp vatten, socker och salt. Ta av från värmen och tillsätt ättiksspriten. Lägg rabarbern i en burk och häll över lagen. All rabarber ska ligga under ytan. Sätt på ett lock och låt stå i kylen minst ett dygn innan servering. 



Pickled Rhubarb


1-2 rhubarb, sliced thinly

1 dl water

0.5 dl sugar

a pinch of salt

0.5 dl vinegar, 12%


Slice the rhubarb thinly with a mandolin. Boil water, sugar and salt. Remove from the heat and add the vinegar. Put the rhubarb in a jar and pour over the mixture. All rhubarb should be below the surface. Put a lid on and leave in the fridge for at least 24 hours before serving.