Rhubarb can be used in both sweet pastries and also in savoury dishes. This is a favorite of mine, pickled rhubarb. It goes well with food as a side dish, but is also good to have as a topping on bread. What do you prefer to do with rhubarb?
Picklad Rabarber
1-2 rabarber, skivade tunt
1 dl vatten
0,5 dl socker
en nypa salt
0,5 dl ättiksprit, 12%
Skiva rabarbern tunt med en mandolin. Koka upp vatten, socker och salt. Ta av från värmen och tillsätt ättiksspriten. Lägg rabarbern i en burk och häll över lagen. All rabarber ska ligga under ytan. Sätt på ett lock och låt stå i kylen minst ett dygn innan servering.
Pickled Rhubarb
1-2 rhubarb, sliced thinly
1 dl water
0.5 dl sugar
a pinch of salt
0.5 dl vinegar, 12%
Slice the rhubarb thinly with a mandolin. Boil water, sugar and salt. Remove from the heat and add the vinegar. Put the rhubarb in a jar and pour over the mixture. All rhubarb should be below the surface. Put a lid on and leave in the fridge for at least 24 hours before serving.
0 Comments