Rosmarin är en ört som jag tycker mycket om, och inte bara att använda i matlagning. Den är god i bakverk också. Men jag vet att alla uppskattar inte smaken, men våga testa, kanske du gillar det också. I dessa kex har jag hallon och rosmarin och det blev så goda. Sega kex med mycket smak!

Rosemary is an herb that I like a lot, and not just to use in cooking. It is good in pastries as well. But I know that not everyone appreciates the taste, but dare to try, maybe you like it too. In these cookies I have raspberries and rosemary and they turned out so good. Chewy cookies with a lot of flavor!


Hallon Rosmarin Cookies
7 st 

50 g smör, mjukt
1 dl socker
1 litet ägg eller 0,5 ägg
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk rosmarin, torkad
en nypa salt
en handfull hallon

Rör ihop smör och socker. Blanda sedan i ägget. Rör ner resterande ingredienser. Med en glasskopa gör 7 st kex och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till dem en aning. Grädda kexen i 175 C i ca 15 minuter. Låt svalna. 


Raspberry Rosemary Cookies
7 pcs

50 g butter, soft
1 dl sugar
1 small egg or 0.5 egg
1.5 dl flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp rosemary, dried
a pinch of salt
a handful of raspberries

Stir together butter and sugar. Then mix in the egg. Stir in the remaining ingredients. With an ice cream scoop, make 7 cookies and place them on a baking sheet lined with baking paper. Flatten them slightly. Bake the cookies at 175 ° C for about 15 minutes. Let cool.