Jag har gillat att baka med ingefära den senaste tiden, som du säkert märkt :) Jag tycker att ingefära ger en god och kryddig smak till bakverk. Och tillsamman med citron blir det en fin smakkombination. Ha en fin dag!

I have liked to bake with ginger lately, as you probably noticed :) I think that ginger gives a good and spicy taste to pastries. And together with lemon, it becomes a nice flavor combination. Have a nice day!


Lemon Ginger Cakes


60 g g butter, softened

3/4 dl light brown sugar

1 large egg

1 1/4 dl plain flour

3 tbsp almond flour

1 tsp ground ginger

1 tsp baking powder

1.5 tbsp lemon curd

2 stem ginger pieces, chopped 


Preheat the oven to 175C. 

Stir together the butter and sugar. Add the egg and stir well. Then stir in the flour, almond flour, ginger, baking powder, lemon curd and stem ginger. Spoon the batter into 2 large silicone muffin cups or smaller ones. Bake for 20-25 minutes. 



Citron Ingefära Kakor


60 g g smör, mjukt

3/4 dl ljust farinsocker

1 stort ägg

1 1/4 dl vetemjöl

3 msk mandelmjöl

1 tsk mald ingefära

1 tsk bakpulver

1,5 msk lemon curd

2 bitar syltad ingefära, hackad


Värm ugnen till 175C. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Rör sedan ner mjöl, mandelmjöl, ingefära, bakpulver, lemon curd och ingefära. Häll smeten i 2 stora silikonmuffinsformar eller mindre formar. Grädda i 20-25 minuter.