Jag har bakat digestivekex och de smakar verkligen dem man köper i affären. Jag valde att toppa mina med flingsalt, men det är inget man måste göra. Du kan även doppa halva kexet i smält mörk choklad, så gott så också. Koka en kopp kaffe eller te och ta några kex till och du får en god stund. 

I have baked digestive biscuits and they really taste like the ones you buy in the store. I chose to top mine with flake salt, but it's not something you have to do. You can also dip half the biscuit in melted dark chocolate, as well. Make a cup of coffee or tea and a add a few biscuits to that and you will have a good time.


Digestive Biscuits

28 pcs


3 dl oats

2.5 dl wholemeal flour

3/4 dl light brown sugar 

1 pinch of salt

1/4 tsp baking soda

50 g beaten egg

80 g butter, cold


topping:

flaky salt


Stir together all the dry ingredients. Then add the egg and butter. Use your hand to form a dough. Roll the dough between two parchment papers. Use a cookie cutter to make biscuits. Prick the biscuits with a fork and sprinkle on flaky salt. Bake at 175 C for 12-15 minutes.



Digestive Kex

28 st


3 dl havregryn

2,5 dl fullkornsmjöl

3/4 dl ljust farinsocker

1 nypa salt

1/4 tsk bikarbonat

50 g uppvispat ägg

80 g smör, kallt


garnering:

flingsalt


Rör ihop alla torra ingredienser. Tillsätt sedan ägget och smöret. Använd din hand för att forma en deg. Rulla degen mellan två bakplåtspapper. Använd en kakform för att göra kex. Nagga kexen med en gaffel och strö på flingsalt. Grädda i 175 C i 12-15 minuter.