Digestive Biscuits
28 pcs
3 dl oats
2.5 dl wholemeal flour
3/4 dl light brown sugar
1 pinch of salt
1/4 tsp baking soda
50 g beaten egg
80 g butter, cold
topping:
flaky salt
Stir together all the dry ingredients. Then add the egg and butter. Use your hand to form a dough. Roll the dough between two parchment papers. Use a cookie cutter to make biscuits. Prick the biscuits with a fork and sprinkle on flaky salt. Bake at 175 C for 12-15 minutes.
Digestive Kex
28 st
3 dl havregryn
2,5 dl fullkornsmjöl
3/4 dl ljust farinsocker
1 nypa salt
1/4 tsk bikarbonat
50 g uppvispat ägg
80 g smör, kallt
garnering:
flingsalt
Rör ihop alla torra ingredienser. Tillsätt sedan ägget och smöret. Använd din hand för att forma en deg. Rulla degen mellan två bakplåtspapper. Använd en kakform för att göra kex. Nagga kexen med en gaffel och strö på flingsalt. Grädda i 175 C i 12-15 minuter.
2 Comments
De ser jättefina ut, och säkert mycket goda:) Ha en fin veckoslut Katarina.
ReplyDeleteTack Jael och detsamma!
Delete