Buttermilk Chocolate Cake
65 g butter, soft
1.5 dl sugar
1 egg
1.5 dl flour
0.5 dl unsweetened cocoa powder
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp baking soda
one pinch of salt
0.5 dl buttermilk
0.5 tsp vanilla extract
Chocolate Buttermilk Icing:
20 g butter
1 tbsp buttermilk
1 tbsp unsweetened cocoa powder
3/4 dl powdered sugar
1/8 tsp vanilla or coffee extract
Preheat oven to 175° C. Line a 20 x 20 cm baking pan with parchment paper. Stir together butter and sugar. Add the egg and stir well. Then add flour, cocoa powder, baking powder, baking soda, salt buttermilk and vanilla extract. Pour the batter into the prepared pan. Bake for 20-25 minutes. Let cool in the pan.
Make the icing by melting butter, buttermilk and cocoa powder. Then sti in the powdered sugar and extract. Spread the icing over the cake.
Kärnmjölk-Chokladkaka
65 g smör, mjukt
1,5 dl socker
1 ägg
1,5 dl mjöl
0,5 dl kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
en nypa salt
0,5 dl kärnmjölk
0,5 tsk vaniljextrakt
Chokladkärnmjölksglasyr:
20 g smör
1 msk kärnmjölk
1 msk osötat kakaopulver
3/4 dl florsocker
1/8 tsk vanilj- eller kaffe-extrakt
Värm ugnen till 175° C. Klä en bakorm 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt sedan mjöl, kakaopulver, bakpulver, bikarbonat, salt kärnmjölk och vaniljextrakt. Häll smeten i den bakformen. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna i formen.
Gör glasyren genom att smälta smör, kärnmjölk och kakaopulver. Blanda sedan i florsocker och extrakt. Bred glasyren över kakan.
0 Comments