Alltså, hur gott är inte cheesecake med pumpapuré? Den blir så len, krämig och kryddorna gör den extra god. Brukar du baka med pumpa den här årstiden? Om inte, våga testa! Ha en fin dag!

So, how good is not cheesecake with pumpkin puree? It becomes so smooth, creamy and the spices make it extra tasty. Do you bake with pumpkin this time of year? If not, dare to try! Have a nice day!


Pumpkin Cheesecake


Crust:

1 1/4 dl Bastogne biscuits

30 g butter, melted


Pumpkin Cheesecake:

170 g cream cheese

1.5 dl pumpkin puree

1 tbsp quark

1 dl light brown sugar

1 egg, room temperature

1 tsp pumpkin pie spice*

0.5 tsp cornstarch

0.5 tsp vanilla extract


Preheat the oven to 160 C degrees. Line a small springform pan with parchment paper. 


In a food processor mix the biscuits into crumbs. Add the melted butter and stir. Press into the bottom of the prepared pan.Bake in the preheated oven for 10 minutes.


In a food processor mix together the cream cheese, pumpkin puree, quark, sugar, egg, pumpkin pie spice cornstarch and vanilla until smooth.Pour the mixture into the prepared pan. Bake for 40-45 minutes, or until theres just a slight wobble in the middle of the cheesecake. Turn off the oven and open the oven door. Cool the cheesecake in the oven with the door open for 30 minutes. Then remove from the oven and let cool to room temperature. Place in the fridge for a couple of hours or overnight.


*Pumpkin pie spice

2 tsp cinnamon

0.5 tsp ginger powder

0.5 tsp ground nutmeg

1/8 tsp ground cloves



Pumpa Cheesecake


Pajbotten:

1 1/4 dl Bastogne kex

30 g smör, smält


Pumpa Cheesecake:

170 g färskost

1,5 dl pumpapuré

1 msk kvarg

1 dl ljusbrunt farinsocker

1 ägg, rumstempererat

1 tsk pumpapajkrydda*

0,5 tsk majsstärkelse

0,5 tsk vaniljextrakt


Värm ugnen till 160 C grader. Klä en liten springform med bakplåtspapper.


Blanda kexen i en matberedare till smulor. Tillsätt det smälta smöret och rör om. Tryck i botten av den förberedda bakformen. Grädda i ugnen i 10 minuter.


Blanda ihop färskost, pumpapuré, kvarg, socker, ägg, pumpapajkrydda majsstärkelse och vanilj i en matberedare tills det är slät. Häll blandningen i den bakformen. Grädda i 40-45 minuter, eller tills den bara är en aning dallrig i mitten. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan. Låt ostkakan stå i ugnen med luckan öppen i 30 minuter. Ta sedan ut ur ugnen och låt svalna till rumstemperatur. Ställ in i kylen ett par timmar eller övernatten.


*Pumpapajkrydda

2 tsk kanel

0,5 tsk ingefärapulver

0,5 tsk mald muskot

1/8 tsk malda kryddnejlika