Fruit sauce is so good and I have already made apple sauce and now wanted to try making pear sauce. How good is it not? The pears were so juicy and sweet that no sugar needed to be added. I seasoned with cinnamon, ginger and vanilla. So good to have on yogurt or in pastries.
Pear Sauce
pears, peeled and diced
ground cinnamon
ground ginger
vanilla powder
Cook pears until soft in a saucepan. Season with cinnamon, ginger, and vanilla. Mix with an immersion blender until smooth. If you prefer a chunky pear sauce, mash with a fork. Pour into glass or plastic containers. The pear sauce will keep in the fridge for one week. You can also freeze the sauce.
Päronmos
päron, skalade och tärnade
mald kanel
mald ingefära
vaniljpulver
Koka päronen tills de är mjuka i en kastrull. Smaksätt med kanel, ingefära och vanilj. Blanda med en stavmixer tills den är jämn. Om du föredrar en mos med bitar, mosa med en gaffel. Häll upp i glas- eller plastbehållare. Förvara i kylen i en vecka. Det går också att frysa in moset.
2 Comments
Säkert gott, jag skulle säkert tillsättä din sås till jugurt eller havregryn.Ha en fin vecka Katarina.
ReplyDeleteJa, så gott så.
Delete