Fruktmos är så gott och jag har redan gjort äpplemos och ville nu testa att göra päronmos. Hur gott är inte det? Päronen var så saftiga och söta att inget socker behövdes tillsätta. Jag kryddade med kanel, ingefära och vanilj. Så gott att ha på yogurt eller i bakverk. 

Fruit sauce is so good and I have already made apple sauce and now wanted to try making pear sauce. How good is it not? The pears were so juicy and sweet that no sugar needed to be added. I seasoned with cinnamon, ginger and vanilla. So good to have on yogurt or in pastries.


Pear Sauce


pears, peeled and diced

ground cinnamon

ground ginger

vanilla powder


Cook pears until soft in a saucepan. Season with cinnamon, ginger, and vanilla. Mix with an immersion blender until smooth. If you prefer a chunky pear sauce, mash with a fork. Pour into glass or plastic containers. The pear sauce will keep in the fridge for one week. You can also freeze the sauce.



Päronmos


päron, skalade och tärnade

mald kanel

mald ingefära

vaniljpulver


Koka päronen tills de är mjuka i en kastrull. Smaksätt med kanel, ingefära och vanilj. Blanda med en stavmixer tills den är jämn. Om du föredrar en mos med bitar, mosa med en gaffel. Häll upp i glas- eller plastbehållare. Förvara i kylen i en vecka. Det går också att frysa in moset.