Päron Kardemummagrottor
1,5 dl vetemjöl
2 msk socker
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kardemumma
65 g smör
2 msk päronmos
Sätt på ugnen på 175 C grader. Blanda mjöl, socker kardemumma, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär smöret i mindre bitar och knåda ihop till en deg. Ställ i kylen i 15 minuter. Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Gör en fördjupning i varje och klicka i lite mos.
Pear Cardamom Thumbprints
1.5 dl wheat flour
2 tbsp sugar
1/4 tsp baking powder
1/4 tsp vanilla sugar
0.5 tsp cardamom
65 g butter
2 tbsp pear sauce
Heat the oven to 175 C degrees. Mix flour, cardamom sugar, baking powder and vanilla sugar in a bowl. Cut the butter into smaller pieces and knead into a dough. Put in the fridge for 15-30 minutes. Form the dough into round balls and place in muffin tins. Bake in the middle of the oven for about 10 minutes. Make a depression in each one and add a little sauce.
0 Comments