En del av päronmoset jag lagade använde jag som fyllning i dessa kardemummagrottor. Kardemumma  och päron är en god smakkombination. God att ta en eller två med eftermiddagskaffet!

Some of the pear sauce I made I used as a filling in these cardamom thumbprints. Cardamom and pear are a good flavor combination. Good to have one or two with your afternoon coffee!


Päron Kardemummagrottor


1,5 dl vetemjöl

2 msk socker

1/4 tsk bakpulver

1/4 tsk vaniljsocker

0,5 tsk kardemumma

65 g smör

2 msk päronmos


Sätt på ugnen på 175 C grader. Blanda mjöl, socker kardemumma, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär smöret i mindre bitar och knåda ihop till en deg. Ställ i kylen i 15 minuter. Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Gör en fördjupning i varje och klicka i lite mos.



Pear Cardamom Thumbprints


1.5 dl wheat flour

2 tbsp sugar

1/4 tsp baking powder

1/4 tsp vanilla sugar

0.5 tsp cardamom

65 g butter

2 tbsp pear sauce


Heat the oven to 175 C degrees. Mix flour, cardamom sugar, baking powder and vanilla sugar in a bowl. Cut the butter into smaller pieces and knead into a dough. Put in the fridge for 15-30 minutes. Form the dough into round balls and place in muffin tins. Bake in the middle of the oven for about 10 minutes. Make a depression in each one and add a little sauce.