Krämiga Blåbärsrutor
65 g smör, mjukt
0,5 dl socker
0,5 ägg
1 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
Fyllning
100 g blåbär
0,5 msk potatismjöl, om frysta blåbär
70 g kvarg
30 g creme fraiche
2 msk socker
0,5 msk vaniljsåspulver
0,5 ägg
Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i mjöl, havregryn och bakpulver. Bred smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C i ca 10 minuter. Blanda blåbären med potatismjöl och häll på det förgräddade pajskalet. Blanda kvarg, creme fraiche, socker, vaniljsåspulver och ägg i en skål och häll blandningen på blåbären. Grädda i ytterligare 20 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.
Creamy Blueberry Squares
65 g butter, soft
0.5 dl sugar
0.5 eggs
1 dl wheat flour
0.5 dl oats
0.5 tsp baking powder
Filling
100 g blueberries
0.5 tbsp potato flour, if using frozen blueberries
70 g quark
30 g sour cream
2 tbsp sugar
0.5 tbsp custard powder
0.5 eggs
Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Mix in flour, oats and baking powder. Spread the batter in a bakin pan lined with parchment paper. Bake at 175 C for about 10 minutes. Mix the blueberries with potato flour and pour on the pre-baked pie crust. Mix quark, creme fraiche, sugar, custard powder and egg in a bowl and pour the mixture over the blueberries. Bake for another 20 minutes. Allow to cool and then cut into squares.
0 Comments