Ibland har jag choklad hemma som jag inte är så förtjust i att äta rakt av. Men då bakar jag med den och det funkar bra. Så gjorde jag med en choklad från Milka med smak av jordgubb-cheesecake. Jag hackade chokladen och bakade cookies. Gott och inget matsvinn! 

Sometimes I have chocolate at home that I am not so fond of eating just as it is. But then I bake with it and it works well. So this is what I did with a chocolate from Milka with the taste of strawberry cheesecake. I chopped the chocolate and baked cookies. Good and no food waste!


Strawberry Cheesecake Chocolate Cookies

8 pcs


50 g butter, softened

0.5 dl granulated sugar

1 egg yolk

1.5 dl all-purpose flour

1/4 tsp baking soda

one pinch of salt  

strawberry cheesecake chocolate, chopped (Milka)


Preheat oven to 175°C. Line a baking sheet with parchment paper. Stir the butter and sugar until light and fluffy. Add the egg yolk together with the flour,  baking soda, salt and chocolate. Shape into balls and put them on the baking sheet. Bake for about 10-12 minutes. 



Jordgubbs Cheesecake Choklad Cookies

8 st


50 g smör, mjukt

0,5 dl strösocker

1 äggula

1,5 dl mjöl

1/4 tsk bikarbonat

en nypa salt

jordgubb-cheesecake choklad, hackad (Milka)


Värm ugnen till 175 ° C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda smöret och sockret tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt äggulan med mjöl, bikarbonat, salt och choklad. Forma till bollar och lägg dem på bakplåten. Grädda i cirka 10-12 minuter.