Dagens recept är goda vegetarisk köttbullar som är gjorda på linser och jordnötssmör. De blev så goda. Jag rekommenderar att smaka på smeten för att du kanske vill krydda lite extra. 

Today's recipe is good vegetarian meatballs made from lentils and peanut butter. They became so good. I recommend tasting the batter because you may want to season a little extra.


Lins-Jordnötssmörbullor


3 dl bruna linser, kokade

1 liten röd lök

1,5 msk smooth jordnötssmör

1 tsk psyllium

3/4 tsk mald ingefära

1/4-0,5 tsk sambal oelek

salt

svartpeppar


Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av och krydda ev. mera. Forma till bollar och grädda i 175 C graders ugn i ca 20 minuter.



Lentil-Peanut Butter Balls


3 dl brown lentils, boiled

1 small red onion

1.5 tbsp smooth peanut butter

1 tsp psyllium

3/4 tsp ground ginger

1/40. tsp sambal oelek

salt

black pepper


Mix all the ingredients in a food processor. Taste and season more if needed. Form into balls and bake in a 175 C degree oven for about 20 minutes.