Alltså rabarber! Så användbar, både att ha i sött och salt. Jag bakar gärna med rabarber eller gör en kompott som jag äter med yoghurt eller gröt. Men har du tänkt på att man kan laga picklade rabarber. Surt, salt och sött på samma gott. Denna är så otroligt god. Jag har ätit den med mat och på knäckebröd. 

Oh, rhubarb! So useful, both to use in sweet and savoury dishes. I like to bake with rhubarb or make a compote that I eat with yogurt or porridge. But have you thought about the fact that you can make pickled rhubarb. Sour, salty and sweet at the same good. This one is so incredibly good. I have eaten it with food and on crispbread.


Picklad Rabarber


1-2 rabarber, skivade tunt

1 dl vatten

0,5 dl socker

en nypa salt

0,5 dl ättiksprit, 12%


Skiva rabarbern tunt med en mandolin. Koka upp vatten, socker och salt. Ta av från värmen och tillsätt ättiksspriten. Lägg rabarbern i en burk och häll över lagen. All rabarber ska ligga under ytan. Sätt på ett lock och låt stå i kylen minst ett dygn innan servering. 



Pickled Rhubarb


1-2 rhubarb, sliced thinly

1 dl water

0.5 dl sugar

a pinch of salt

0.5 dl vinegar, 12%


Slice the rhubarb thinly with a mandolin. Boil water, sugar and salt. Remove from the heat and add the vinegar. Put the rhubarb in a jar and pour over the mixture. All rhubarb should be below the surface. Put a lid on and leave in the fridge for at least 24 hours before serving.