Today's recipe is a protein-rich mousse, which is perfect for a snack. But I could serve it as a dessert as well. If you like chocolate and peanut butter, feel free to try this mousse.
Tofu Peanut Butter Mousse
200 g tofu, firm
2.5-3 tbsp fiber syrup or agave syrup
2-3 tbsp almond milk
2 tbsp peanut butter
2.5 tbsp cocoa powder
one pinch of salt
Mix all the ingredients in a blender until smooth. Add more liquid if needed. Spoon the mousse into glasses and put in the fridge for 20-30 minutes. Top with e.g. berries.
Tofu Jordnötssmör Mousse
200 g tofu, fast
2,5-3 msk fibersirap eller agavesirap
2-3 msk mandelmjölk
2 msk jordnötssmör
2,5 msk kakaopulver
en nypa salt
Blanda alla ingredienser i en matberedare. Tillsätt mer vätska om det behövs. Skeda moussen i glas och ställ i kylen i 20-30 minuter. Toppa med t.ex. bär.
2 Comments
Jag har bara smakat tofu två gånger. Den första gången var den för lite kryddad, men den andra gången var något bättre. Ha en fin måndag!
ReplyDeleteJa, tofu i sig är väldigt smaklös. Ha en fin dag!
Delete