I dessa kex har jag använt apelsinarom men du kan mycket väl använda äkta apelsinskal. Så fräscht med citrussmak i bakverk och apelsin och choklad ihop är så gott. Ha en fin dag!

In these cookies I have used orange aroma but you can very well use real orange zest. It's so fresh with citrus flavor in pastries and orange and chocolate together is so delicious. Happy day!



Apelsin & Choklad Cookies

8 st


50 g smör, mjukt

1 dl socker

1 äggula

1 1/4 dl mjöl 

1/4 tsk bikarbonat

en nypa salt

apelsinarom

chokladknappar


Värm ugnen till 175 ° C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggulan och salt tills det är jämnt. Tillsätt mjöl, bikarbonat, salt och apelsinarom, blanda. Till sist blanda försiktigt i chokladknapparna. Forma degen till bollar och lägg på bakplåten med 5 cm mellanrum. Grädda i 10 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna.



Orange Chocolate Cookies

8 pcs 


50 g butter, softened

1 dl sugar

1 egg yolk

1 1/4 dl all-purpose flour

1/4 tsp baking soda

one pinch of salt

orange aroma

chocolate buttons


Preheat the oven to 175 ° C. Line a baking sheet with parchment paper. Stir together butter and sugar. Add the egg yolk and salt and stir until smooth. Add the flour, baking soda, salt and orange aroma, stir until combined. Fold in the chocolate buttons. Roll tablespoons of dough into balls and place onto the prepared baking sheet spacing them 5 cm apart. Bake for 10 minutes until golden brown and puffed. Let cool.