Alltså detta knäckebröd! Det bästa jag bakat. Knaprigt med mycket smak. Den här gången använde jag lingonsylt istället för sirap och det blev lika gott så. Testa om du vill ha ett riktigt knaprigt bröd. 

This crispbread, the best I've baked. Crispy with a lot of flavor. This time I used lingonberry jam instead of syrup and it turned out just as good. Try if you want a really crispy bread.


Rågknäckebröd med Lingon


1 1/4 dl kokande vatten

0,5 dl ölmalt

0,5 dl havregryn

0,5 msk lingonsylt

1 msk olja

0,5 tsk salt

2 dl rågmjöl


Lägg ölmalt i en skål och häll på kokande vatten. Låt stå i 30 minuter. Blanda sedan i resterande ingredienser. Strö mjöl på ett bakplåtspapper och kavla degen mellan två bakplåtspapper tunt. Med en pizzaskärare skär brödet i rutor. Grädda knäckebrödet i 200 C grader i ca 15 minuter. Efter det stäng av ugnen och låt bröden kallna i ugnen, då blir det riktigt knapriga. Kantbitarna kan vara klara efter 15 minuter i ugnen så dem kan man ta ut ur ugnen. 



Rye Crispbread with Lingonberry


1 1/4 dl boiling water

0.5 dl beer malt

0.5 dl oats

0.5 tbsp lingonberry jam

1 tbsp oil

0.5 tsp salt

2 dl rye flour


Put beer malt in a bowl and pour on boiling water. Let sit for 30 minutes. Then mix in the remaining ingredients. Sprinkle flour on a parchment paper and roll the dough between two parchment papers thinly. Using a pizza cutter, cut the bread into squares. Bake the crispbread at 200 C degrees for about 15 minutes. After that turn off the oven and let the breads cool in the oven, they get really crispy. The edge pieces can be ready after 15 minutes in the oven so you can take them out of the oven earlier.