Kanelbullor i all ära, men ibland måste jag testa något nytt. Dessa med jordnötssmör i fyllningen blev mycket goda. I fyllningen använde jag förutom jordnötssmör öven kokossocker och kanel. Testa gärna om du tycker om jordnötssmör, men jag kan tänka mig att det också är gott med mandelsmör i fyllningen. 

Cinnamon buns in all glory, but sometimes I have to try something new. These with peanut butter in the filling were very good. In addition to peanut butter, I also used coconut sugar and cinnamon in the filling. Feel free to try if you like peanut butter, but I can imagine that almond butter is also good to use.


Jordnötssmörbullar


7-9 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 tsk salt

1,5 tsk kardemumma

100 g rumsvarmt smör

1 påse torrjäst (11g)

3 dl mjölk (42°)


Fyllning 

jordnötssmör

kokossocker

kanel

  

Blanda vetemjöl, socker, salt, kardemumma, smör och jäst i en matberedare. Kör det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg.


Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bred jordnötssmör på degen och strö på socker och kanel. Rulla ihop och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg bullarna i muffinsformar. Täck bullarna med plastfilm och låt jäsa i 40-60 minuter. Grädda bullorna i 200 grader mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.



Peanut Butter Buns


7-9 dl flour

1 dl granulated sugar

1 tsp salt

1.5 tsp cardamom

100 g unsalted butter

1 packet dry yeast (11g)

3 dl milk (42°)


Filling

peanut butter

coconut sugar

cinnamon


Mix flour, sugar, salt, cardamom, butter and yeast in a food processor into a crumbly mass. Add the milk and work together to form a dough.


Put the dough on floured surface and roll it out into a rectangle. Spread peanut butte over the dough and sprinkle with sugar and cinnamon. Roll up and cut into 2 cm thick slices. Place buns in muffin cups. Let rise covered for 40-60 minutes. Bake the buns in 200 C degrees in the middle of the oven for about 15-20 minutes.