Jag äter mellanmål mellan måltiderna och ett bra tips är dessa bollar gjorda endast på kikärtor, jordnötssmör, sötning och kryddor. Enkelt, gott och mättande. De ha en så mjuk och len konsistens, så de smälter i munnen. Vågar du testa?

I eat snacks between meals and a good tip are these balls made only on chickpeas, peanut butter, sweetener and spices. Simple, tasty and filling. They have such a soft and smooth texture, so they melt in the mouth. Do you dare to try?


Peanut Butter Chickpea & Gingerbread Energy Balls

8 pcs


1 dl chickpeas, cooked

2 tbsp peanut butter, sport

0.5 tbsp date syrup

3/4 tsp speculoos spice

one pinch of salt


Mix all the ingredients with a hand held blender until smooth. Shape into balls and store in the fridge or freezer.



Jordnötssmör Kikärts & Pepparkaka Energibollar

8 st


1 dl kikärter, kokta

2 msk jordnötssmör, sport

0,5 msk dadelsirap

3/4 tsk speculooskrydda

en nypa salt


Blanda alla ingredienser med en stavmixer till en jämn smet. Forma till bollar och förvara i kylen eller frysen.