Om du är från Finland känner du säkert till godiset Pätkis. En minttryffelbar med mjölkchokladöverdrag. Fazer har gjort denna godsak sedan 1978. Den har mycket smak av mint och jag tycker att den passar bra att baka med. I denna kaka smakar man verkligen mint, men smaken är ändå inte för stark. Gillar du mint, testa gärna att baka med Pätkis. 

If you are from Finland, you probably know the Pätkis candy. A mint truffle bar with milk chocolate coating. Fazer has been making this delicacy since 1978. It has a great taste of mint and I think it is good to bake with. In this cake you really taste the mint, but the taste is still not too strong. If you like mint, feel free to bake with Pätkis.



Pätkiskaka (Mintkaka)

 

60 g smör

60 g Pätkis, mintchoklad

1 dl kokossocker

1 ägg

2 msk yoghurt

1 dl vetemjöl

2 msk kakaopulver

3/4 tsk bakpulver

 

Smält smör och choklad. Blanda sedan i socker, ägg och yoghurt. Blanda väl. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och mjölad bakform och grädda i 175 C grader i ca 20-25 minuter. Dekorera med smält choklad. 



Mint Cake

 

60 g butter

60 g Pätkis, mint chocolate bat

1 dl coconut sugar

1 egg

2 tbsp yogurt

1 dl wheat flour

2 tbsp cocoa powder

3/4 tsp baking powder

 

Melted butter and chocolate. Then mix in sugar, egg and yogurt. Mix well. Add the remaining ingredients and mix to a smooth batter. Pour the batter into a greased and floured baking tin and bake at 175 C degrees for about 20-25 minutes. Decorate with melted chocolate.