Jag tycker om att använda mandelmjöl i bakverk, för att det ger en trevlig konsistens till bakverket. Jag tycker att det blir liksom mera att bita i :) Hoppas du förstår hur jag menar. Och för att få en god smak på bakverket valde jag att tillsätta apelsin. Kakan blev så god och saftig. 

I like to use almond flour in pastries, because it gives a nice texture to the pastry. I think it's like you have more to bite into :) Hope you understand what I mean. And to get a delicious taste to the cake, I chose to add orange. The cake became so good and moist.


Apelsin-Mandelkaka


50 g smör, mjukt

0,5 dl socker

1 ägg

1 dl vetemjöl

3 msk mandelmjöl

3/4 tsk bakpulver

2 msk yoghurt

0.5 apelsin, skal

1 msk apelsinsaft

 

Blanda smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i resterande ingredienser. Häll smeten i en liten bakform (14 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C i ca 20-25 minuter. 



Orange-Almond Cake


50 g butter, soft

0.5 dl sugar

1 egg

1 dl wheat flour

3 tbsp almond flour

3/4 tsp baking powder

2 tbsp yogurt

0.5 orange, zest

1 tbsp orange juice

 

Mix butter and sugar fluffy. Add the egg and mix well. Then mix in the remaining ingredients. Pour the batter into a small baking tin (14 cm) lined with parchment paper. Bake at 175 C for about 20-25 minutes.