Glad första advent! Julen närmar sig, så roligt. Även om julen blir annorlunda detta år, så ser jag ändå fram emot den. God mat, godis, bakverk och så har vi familjen på skype, så ensam är man ändå inte. Jag bjuder idag på en god och saftig kaka med smak av pepparkaka och en frosting med pepparkaksbitar i. Mums! Kanske glögg till :)

Happy first Sunday of Advent! Christmas is approaching, so fun. Even though Christmas will be different this year, I still look forward to it. Good food, candies, pastries and we have the family on skype, so you are not alone. Today I have a cake for you that is delicious and moist with a taste of gingerbread and a frosting with gingerbread pieces in it. Yummy! Maybe a slice of cake with some mulled wine :)


Pepparkakskaka med Frosting


60 g smör, mjukt

1 dl kokossocker

1 ägg

2 msk  yoghurt 

1,5 dl vetemjöl

0,5 msk kanel

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk pomeransskal

0,5 tsk mald ingefära

0,5 tsk mald kardemumma

1/4 tsk nejlika


Frosting:

50 g färskost

10 g smör

0,5 dl florsocker

krossade pepparkakor


Blanda smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och blanda väl.  Blanda sedan i yoghurt och resterande ingredienser till en slät smet. Häll smeten i rund bakform, ca 14 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 175 C i ca 20 minuter. Låt svalna. Blanda ingredienserna för frostingen och bred på kakan. 



Gingerbread Cake with Frosting


60 g butter, soft

1 dl coconut sugar

1 egg

2 tablespoons yogurt

1.5 dl wheat flour

0.5 tbsp cinnamon

0.5 teaspoon baking powder

0.5 teaspoon orange peel

0.5 teaspoon ground ginger

0.5 teaspoon ground cardamom

1/4 teaspoon cloves


Frosting:

50 g cream cheese

10 g butter

0.5 dl icing sugar

crushed gingerbreads


Mix butter and sugar fluffy. Add the egg and mix well. Then mix in yogurt and remaining ingredients to a smooth batter. Pour the batter into a round baking tin, approx. 14 cm, lined with parchment paper. Bake the cake at 175 C for about 20 minutes. Let cool. Mix the ingredients for the frosting and spread on the cake.