Jag tror att jag inte kan få nog av choklad. En chokladbit med en kopp kaffe är perfekt eller ett chokladbakverk kan aldrig bli fel. Gillar du choklad? Och hur äter du det helst? Ha en fin dag.

I cannot get enough of chocolate. A piece of chocolate with a cup of coffee is perfect or a chocolate pastry can never go wrong. Do you like chocolate? And how do you like to eat it? Have a nice day.

Chokladkaka med Färskostfyllning

Chokladsmet:

65 g mörk choklad, smält

50 g smör, smält

1 ägg

0,5 dl socker

3/4 dl vetemjöl

1/4 tsk bakpulver

en nypa salt


Färskostfyllning:

75 g färskost

2 msk socker

0,5 ägg

0,5 msk vetemjöl


Smält smöret och chokladen. Blanda ihop ägg och socker. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och salt. Till sist blanda i smör-chokladblandningen. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper. 


För färskostfyllningen blanda ihop alla ingredienser. Lägg klickar av fyllningen på chokladsmeten och rör runt så de blandas lite. Grädda kakan i 175 C i ca 30 minuter. 



Chocolate Cake with Cream Cheese filling


The chocolate batter:

65 g dark chocolate, melted

50 g butter, melted

1 egg

0.5 dl sugar

3/4 dl wheat flour

1/4 tsp baking powder

a pinch of salt


Cream cheese Filling:

75 g cream cheese

2 tbsp sugar

0.5 egg

0.5 tbsp wheat flour


Melt the butter and chocolate. Mix the egg and sugar. Then add flour, baking powder and salt. Finally mix in the butter-chocolate mixture. Pour the batter into a pan lined with parchment paper.


For the cream cheese filling, mix together all the ingredients. Place dollops of the filling on the chocolate batter and stir so they mix a little. Bake the cake at 175 C for about 30 minutes.