Med kyligare och regnigare väder kommer suget efter varma kryddor i bakverk och dryck. Så baka dessa muffins en regnig dag och sedan mysa ner dig i soffan med dem tillsammans med en god kopp kaffe, te eller varm choklad.

With colder and rainier weather comes the craving for warming spices in pastries and drinks. So bake these muffins on a rainy day and then snuggle on the couch along with a good cup of coffee, tea or hot chocolate.


Höstmuffins

6 st


50 g smör, smält

1 stort ägg

0,5 dl kvarg

3/4 dl socker

1 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonat

0,5 tsk kanel

1/4 tsk kardemumma

1/4 tsk ingefära

1/4 tsk pomeransskal

1/8 tsk nejlika

hackad pepparkakschoklad


Blanda smör, ägg, och kvarg i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en slät smet. Häll smeten i muffinsformar och grädda i 175 C i ca 15 minuter. 



Autumn Muffins

6 pcs


50 g butter, melted

1 large egg

0.5 dl quark

3/4 dl sugar

1 dl wheat flour

0.5 tsp bicarbonate

0,5 tsp cinnamon

1/4 tsp cardamom

1/4 tsp ginger

1/4 tsp bitter orange peel

1/8 tsp cloves

chopped gingerbread chocolate


Stir together butter, egg and quark in a bowl. Add remaining ingredients and mix to a smooth batter. Pour the batter into muffin cups and bake at 175 C for about 15 minutes.