Äppelbullar med Kanel
7-9 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 tsk kardemumma
100 g rumsvarmt smör
1 påse torrjäst (11g)
3 dl mjölk (42°)
Fyllning:
äppelmos
kanel
Blanda vetemjöl, socker, salt, kardemumma, smör och jäst i en matberedare. Kör det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bred fyllningen på degen. Rulla ihop och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg bullarna i en bakform. Jag lade kanelbullarna i en fyrkantig form, 3x3 bitar bredvid varandra. Täck bullarna och låt jäsa i 1-2 h. Pensla bullarna med ägg och toppa med pärlsocker. Grädda bullarna i 200 C grader mitt i ugnen, ca 15-20 minuter.
Apple Buns with Cinnamon
7-9 dl wheat flour
1 dl caster sugar
1 tsp salt
1,5 tsp cardamom
100 g butter, temperature
1 sachet dry yeast (11g)
3 dl milk (42 °)
Filling:
apple sauce
cinnamon
Mix wheat flour, sugar, salt, 1,5 tsp cardamom, butter and yeast in a food processor into a crumbly mixture. Add the milk and work together into a dough.
Put the dough on floured surface and roll it out into a rectangle. Spread the filling over the dough. Roll up and cut into 2 cm thick slices. Place buns in a baking pan with parchment paper. I used a square baking dish, and put 3x3 cinnamon buns next to each other. Wrap with cling film and let them rise for 1-2 h. Brush them with egg and top with pearl sugar. Bake the buns in 200 C degree oven for about 15-20 minutes.
2 Comments
De ser jätte goda ut, och med smak jag så gillar:) Ha en fin veckoslut Katarina:)
ReplyDeleteTack detsamma Jael!
Delete