Jag har varit så sugen på plättar länge, så nu var det dags :) Jag gjorde dem på både havremjöl och vetemjöl och det blev goda. Jag tycker att de smakar som vanliga plättar, men då är jag van att använda havremjöl. Plättar här gott att äta med bär, sylt, glass...

I have been craving pancakes for a long time, so now it was time :) I made them with both oat flour and wheat flour and they turned out good. I think they taste like regular pancakes, but then I'm used to using oat flour. Pancakes are delicious to eat with berries, jam, ice cream...

Havreplättar 


3 dl havremjöl

1 dl vetemjöl

6 dl mjölk

3 ägg

2 tsk socker

¾ tsk salt 


Blanda med en handvisp alla ingredienser i en skål. Låt stå i 15 minuter. Värm en stekpanna med smör och stek ca 10 plättar (Ø 20 cm) gyllenbruna på båda sidor. Servera med bär, sylt och vaniljglass. 



Oat Pancakes


3 dl oatmeal

1 dl wheat flour

6 dl milk

3 eggs

2 tsp sugar

3/4 tsp salt


Mix with a hand whisk all the ingredients in a bowl. Let sit for 15 minutes. Heat a frying pan with butter and fry about 10 pancakes (Ø 20 cm) golden brown on both sides. Serve with berries, jam and vanilla ice cream.