Krämig Blåbärskaka
50 g smör
0,5 dl socker
0,5 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
fyllning:
2 dl blåbär, frysta
1 tsk potatismjöl
1 dl kondenserad mjölk
2 msk creme fraiche
0,5 ägg
0,5 tsk vanilj
Blanda smör och socker fluffigt. Blanda i ägg. Tillsätt vetemjöl och bakpulver och blanda till en slät smet. Bred smeten i botten och upp på kanterna i en rund bakform (14 cm) klädd med bakplåtspapper. Häll på blåbären blandade med potatismjöl. Blanda kondenserad mjölk med creme fraiche, ägg och vanilj. Häll på blåbären. Grädda kakan i 175 C i ca 35-40 minuter.
Creamy Blueberry Cake
50 g butter
0.5 dl sugar
0.5 eggs
1 1/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
filling:
2 dl blueberries, frozen
1 tsp potato flour
1 dl condensed milk
2 tbsp sour cream
0.5 eggs
0.5 tsp vanilla
Mix butter and sugar fluffy. Mix in the egg. Add wheat flour and baking powder and mix to a smooth batter. Spread the batter on the bottom and up on the edges in a round baking tin (14 cm) lined with parchment paper. Pour on the blueberries mixed with potato flour. Mix condensed milk with creme fraiche, eggs and vanilla. Pour on the blueberries. Bake the cake at 175 C for about 35-40 minutes.
2 Comments
Men alltså... Jag tar gärna en (stor) bit till kaffet.
ReplyDeleteTack snälla du! Jag hade gärna bjudit dig på kaffe och kaka :)
Delete