Jag hade mandariner hemma och kände inte för att äta dem, så jag bestämde mig för att göra en sylt. Jag blandade även i citron, vilken gav en fräsch och god smak till sylten. Sylten är god att ha till kex, på gröten, yoghurten...

I had mandarines at home and did not feel like eating them, so I decided to make a jam. I also mixed in lemon, which gave a fresh and good taste to the jam. The jam is good to have with biscuits, on porridge, yoghurt...


Mandarinsylt


700 g mandariner 

1 citron

sylt- / marmeladsocker, mängd enligt som det står på förpackningen


Skala mandarinerna och citronen. Lägg dem i en matberedare och mixa. Sila purén. Häll vätskan i en kastrull och koka upp. Blanda i socker och låt sjuda i ca 10 minuter. Häll sylten i en ren glasburk. Förvara i kylen. 



Mandarin Jam


700 g mandarins

1 lemon

jam / marmalade sugar, amount as stated on the package


Peel the mandarins and lemon. Put them in a food processor and mix. Strain the puree. Pour the liquid into a saucepan and bring to the boil. Mix in sugar and let simmer for about 10 minutes. Pour the jam into a clean glass jar. Store in the refrigerator.