Drömtårta är en tårta som ofta fanns på kalasbordet när jag var barn. Man kan säga att jag växt upp med denna tårta :) Det är länge sedan jag bakat rulltårta, men fick ett sug efter det och då var det bara att rulla upp ärmarna och börja baka :) Jag gillar choklad och kaffe ihop, så jag använde kaffepulver i både smeten och fyllningen. Det blev så gott! 

Swiss roll is a cake that was often on the party table when I was a child. You can say that I grew up with this cake :) It's been a long time since I baked roll cake, but got a craving for it and then it was just to roll up my sleeves and start baking :) I like chocolate and coffee together, so I used coffee powder in both the batter and the filling. It turned out so good!


Chocolate-Espresso Swiss Roll


2 eggs

1 dl coconut sugar

0.5 dl potato flour

1.5 tbsp cocoa powder

1 tsp espresso powder

0.5 tsp baking powder

a pinch of salt


filling:

chocolate mousse, Ekströms

2 tip espresso powder

chocolate pieces


Whisk eggs and sugar fluffy Strain the potato flour, cocoa powder, espresso powder, baking powder and salt into the egg mixture. Stir with a spatula. Spread the batter on a baking sheet in a long pan, 30 x 30 cm. Bake in the middle of the oven for about 8 minutes. Turn the cake upside down on sugared baking paper. Peel off the paper on which the cake was baked. Let it cool.

Whisk the chocolate mousse according to the instructions on the package. Then mix in espresso powder and chocolate pieces. Spread the filling on the cake and roll up. Place in the fridge before serving.



Choklad-Espresso Rulltårta


2 ägg

1 dl kokossocker

0,5 dl potatismjöl

1,5 msk kakaopulver

1 tsk espressopulver

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


fyllning:

chokladmousse, Ekströms

2 tsk espressopulver

chokladbitar


Vispa ägg och socker fluffigt. Sila ner potatismjöl, kakaopulver, espressopulver, bakpulver och salt. Blanda runt med en slickepott. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 30 cm.  Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.

Vispa chokladmoussen enligt instruktionerna på förpackningen. Blanda sedan i espressopulver och chokladbitar. Bred fyllningen på rulltårtan och rulla ihop. Ställ i kylen innan servering.