Chokladtårta
40 g smör, smält
1 dl strösocker
1 litet ägg
100 g ricotta
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
3/4 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Blanda smält smör och socker i en skål. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i ricotta och sedan resterande ingredienser. Blanda tills allt är slät. Häll smeten i en liten smord bakform och grädda i 175 C i ca 20 minuter. Låt svalna. Dekorera tårtan med smält choklad, frystorkade bär och chokladbitar.
Chocolate Cake
40 g butter, melted
1 dl sugar
1 small egg
100 g ricotta
1 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
3/4 tsp baking powder
0.5 dl milk
Mix melted butter and sugar in a bowl. Add the egg and mix well. Stir in ricotta and then the remaining ingredients. Mix until everything is smooth. Pour the batter into a small baking tin and bake at 175 C for about 20 minutes. Let cool. Decorate the cake with melted chocolate, freeze-dried berries and chocolate pieces.
2 Comments
Grattis fina du! Hoppas du får en fantastisk födelsedag! Och vilken tårta. WOW!
ReplyDeleteTack snälla du!!
Delete