Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det är min födelsedag. Hipp, hipp hurra :) Startade dagen med nygräddade hembakade croissanter och senare idag blir det denna tårta med choklad. Perfekt, om du frågar mig. 

Today is no ordinary day, because today is my birthday. Hip, hip hurray :) I started the day with freshly baked homemade croissants and later today I will be eating this cake with chocolate. Perfect, if you ask me. 


Chokladtårta

40 g smör, smält

1 dl strösocker

1 litet ägg

100 g ricotta

1 dl vetemjöl

0,5 dl kakaopulver

3/4 tsk bakpulver

0,5 dl mjölk


Blanda smält smör och socker i en skål. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i ricotta och sedan resterande ingredienser. Blanda tills allt är slät. Häll smeten i en liten smord bakform och grädda i 175 C i ca 20 minuter. Låt svalna. Dekorera tårtan med smält choklad, frystorkade bär och chokladbitar. 


Chocolate Cake

40 g butter, melted

1 dl sugar

1 small egg

100 g ricotta

1 dl wheat flour

0.5 dl cocoa powder

3/4 tsp baking powder

0.5 dl milk


Mix melted butter and sugar in a bowl. Add the egg and mix well. Stir in ricotta and then the remaining ingredients. Mix until everything is smooth. Pour the batter into a small baking tin and bake at 175 C for about 20 minutes. Let cool. Decorate the cake with melted chocolate, freeze-dried berries and chocolate pieces.