Potatoes are good and so are various potato dishes, such as gratin. A creamy potato gratin is never wrong, but sometimes it is fun to mix in some other flavors, as I how now with sun-dried tomato and pesto. It has an incredibly good taste and goes well with vegetable patties and cooked vegetables.
Potatis-Pestogratäng
1 kg potatis
1 röd lök, hackad
3/4 dl soltorkade tomater, strimlade
2 msk pesto
salt
svartpeppar
1,5 dl grädde (soja)
Skala potatisen och skär i strimlor. Lägg hälften av potatisen i en ugnsform och strö på lök, soltorkad tomat och pesto. Salta och peppra. Häll på grädden. Grädda i 175 C i ca 50-60 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Potato Pesto Gratin
1 kg potatoes
1 red onion, chopped
3/4 dl sun-dried tomatoes, shredded
2 tbsp pesto
salt
black pepper
1.5 dl cream (soy)
Peel the potatoes and cut into strips. Place half of the potatoes in a baking dish and sprinkle on the onions, sun-dried tomato and pesto. Season with salt and pepper. Pour in the cream. Bake at 175 C for about 50-60 minutes or until the potatoes are soft.
2 Comments
Säkert mycket gott:) Äter sällan potatis, men borde kanske använda potatis oftare. Ha en trevlig kväll Katarina.
ReplyDeleteJa, potatis är så gott och man kan göra så mycket med dem!
Delete