Potatis är gott och så är också olika potatisrätter, som t.ex gratäng. En krämig potatisgratäng är aldrig fel, men ibland är det roligt att blanda i lite andra smaker, som jag nu gjort med soltorkad tomat och pesto. Den får en otroligt god smak och passar bra till grönsaksbiffar och kokta grönsaker.

Potatoes are good and so are various potato dishes, such as gratin. A creamy potato gratin is never wrong, but sometimes it is fun to mix in some other flavors, as I how now with sun-dried tomato and pesto. It has an incredibly good taste and goes well with vegetable patties and cooked vegetables. 


Potatis-Pestogratäng


1 kg potatis

1 röd lök, hackad

3/4 dl soltorkade tomater, strimlade

2 msk pesto

salt

svartpeppar

1,5 dl grädde (soja)


Skala potatisen och skär i strimlor. Lägg hälften av potatisen i en ugnsform och strö på lök, soltorkad tomat och pesto. Salta och peppra. Häll på grädden. Grädda i 175 C i ca 50-60 minuter eller tills potatisen är mjuk.



Potato Pesto Gratin


1 kg potatoes

1 red onion, chopped

3/4 dl sun-dried tomatoes, shredded

2 tbsp pesto

salt

black pepper

1.5 dl cream (soy)


Peel the potatoes and cut into strips. Place half of the potatoes in a baking dish and sprinkle on the onions, sun-dried tomato and pesto. Season with salt and pepper. Pour in the cream. Bake at 175 C for about 50-60 minutes or until the potatoes are soft.