Kakor bakade med banan blir goda och saftiga. Den här gången tillsatte jag också jordnötssmör och det ger en god smak till kakan, förutsatt att man gillar jordnötssmör :) Jag hade även några ledsna jordgubbar, så dem tillsatte jag också i smeten och det passade bra. Ha en fin dag!

Cakes baked with banana will make them delicious and moist. This time I also added peanut butter and it gives a good taste to the cake, provided you like peanut butter :) I also had some sad strawberries, so I added them in the batter and it turned out really nice. Have a lovely day!


Banankaka med Jordnötssmör


2 bananer, mosade

150 g smör, mjukt

50 g jordnötssmör

100 g strösocker

3 ägg

225 g vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljextrakt

70 g honung eller sirap

en handfull jordgubbar, delade


Blanda smör, jordnötssmör och socker i en skål. Tillsätt äggen och blanda väl. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, vanilj och sirap till en slät smet. Rör ner jordgubbarna. Häll smeten i en bakform klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 175 C i ca 30 minuter. Låt svalna. Dekorera med jordnötssmör. 



Banana Cake with Peanut butter


2 bananas, mashed

150 g butter, soft

50 g peanut butter

100 g castor sugar

3 eggs

225 g wheat flour

1 tsp baking powder

1 tsp vanilla extract

70 g honey or syrup

a handful of strawberries, divided


Mix butter, peanut butter and sugar in a bowl. Add the egg sand mix well. Then mix in flour, baking powder, vanilla and syrup to a smooth batter. Stir in the strawberries. Pour the batter into a baking pan covered with baking paper. Bake the cake at 175 C for about 30 minutes. Let cool. Decorate with peanut butter.