Hembakat bröd är nog något av det godaste som finns. I all fall när det är nygräddat, varmt och man brer smör på som smälter. Åh, vilken dröm. Gillar du hembakat bröd och bakar du själv ditt bröd?

Homemade bread is probably one of the best thing there is. At least when it's freshly baked, warm and you spread butter on that melts. Oh, what a dream. Do you like home baked bread and do you bake your own bread?


Råg-Havrebröd

2 dl rågmjöl
2 dl havremjölsblandning
1 dl fullkornsmjöl
1 tsk torrjäst
1 tsk salt
3 dl vatten, 43 C 

Blanda mjöl, torrjäst och salt i en skål. Blanda sedan i vatten. Blanda till en kladdig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 60 minuter. Blanda degen och häll den i en bakplåtspappersklädd brödform. Låt jäsa ytterligare 30-45 minuter. Baka brödet i 200 C grader i ca 40 minuter. 



Rye Oat Bread

2 dl rye flour
2 dl oat flour mixture
1 dl whole wheat flour
1 tsp dry yeast
1 tsp salt
3 dl water, 43 C

Mix flours, dry yeast and salt in a bowl. Then stir in the water. Mix to a sticky dough. Let rise covered for about 60 minutes. Stir the dough and then pour it into a parchment paper covered loaf pan. Allow to rise for another 30-45 minutes. Bake the bread at 200 C degrees for about 40 minutes.