Pickled cucumber is something I grew up with. Mom did it often and we usually ate it with meat sauce and potatoes. My grandmother also often made pickled cucumbers. Is it something you grew up with?
Inlagd Gurka
1 gurka, tunt skivad
1 dl vatten
2 msk ättika
socker, efter smak
salt, efter smak
dill, efter smak
Blanda ättika, vatten. socker, salt och dill i en skål. Lägg i gurkan och häll upp i en burk med lock och ställ i kylen i någon timme före servering.
Pickled Cucumber
1 cucumber, thinly sliced
1 dl water
2 tbsp vinegar
sugar, to taste
salt, to taste
dill, to taste
Mix vinegar, water. sugar, salt and dill in a bowl. Add the cucumber and pour into a jar with a lid and place in the fridge for an hour before serving.
4 Comments
Här har vi kallat det pressgurka sedan jag var liten. Det hör liksom till köttbullarna med gräddsåsen eller med söndagsteken. Är så glad att mannen kan göra den lika bra som mamma. Annars har jag ju fått receptet nu
ReplyDeleteKram Kaajsa
Ja, visst var det bl.a. en söndagsgrej :)
DeleteKram!
Ja, vi kallar det pressgurka här med. Vad jag kan minnas så var det nog farmor som bjöd på den till diverse färsrätter. Gott!
ReplyDeleteVist är det gott! Roliga minnen :)
Delete