Dagens recept är en mördegspaj med den klassiska kombon jordnötssmör och sylt. För att göra den extra lyxig toppade jag den med smält choklad. Vad kan gå fel med choklad, liksom? Hoppas du mår bra och jag önskar dig en fin dag!

Today's recipe is a pie with the classic combo of peanut butter and jam. To make it extra luxurious I topped that pie with melted chocolate. What could go wrong with chocolate, right? Hope you are well and I wish you a nice day!


Jordnötssmör-Hallonpajer
2 små pajer

Pajbotten: 
50 g smör, mjukt
0,5 dl socker
0,5 äggula
1 dl vetemjöl

Fyllning:
hallonsylt
jordnötsmör
30 g choklad, smält

Blanda smör med socker. Blanda i äggulan och sedan vetemjölet. Tryck degen i två pajformer och grädda dem i 175 C i ca 12 minuter. Låt svalna. Fyll dem med hallonsylt, jordnötsmör och smält choklad. Ställ i kylen för att stelna.



Peanut Butter-Raspberry Pies
2 small pies

pie crust:
50 g butter, soft
0.5 dl sugar
0.5 egg yolk
1 dl wheat flour

Filling:
raspberry jam
peanut butter
30 g chocolate, melted

Mix butter with sugar. Mix in the egg yolk and then the wheat flour. Press the dough into two pie pans and bake them at 175 C for about 12 minutes. Let cool. Fill them with raspberry jam, peanut butter and melted chocolate. Set in the fridge to set.