Nu är det dags att använda popcorn i bakverk :) Senast använde jag jordnötsbågar och det blev väldigt gott. Nu ville jag även testa popcorn. Popcornen blir lite sega när de bakas i ugn men goda. Jag använde karamell popcorn, men du kan ta det du har. Dessa muffins innehåller inte vetemjöl utan havremjöl, vilket gör dem en aning smuliga, men jag gillar texturen dem får. Jag kommer att baka dessa muffins igen med någon annan fyllning :)

Now it's time to use popcorn in baked goods :) Last time I used peanut puffs and it was very good. Now I also wanted to try popcorn. The popcorn gets a little chewy when baked in the oven, but good. I used caramel popcorn, but you can use what you have. These muffins do not contain wheat flour but oat flour, which makes them slightly crumbly, but I like the texture they get. I'm going to bake these muffins again, maybe with some other filling :)



Oat Chocolate Popcorn Brownie Muffins
7 pcs

45 g butter, melted
3/4 dl sugar
1 large egg
1 dl gluten-free oat flour
3/4 dl cocoa powder
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp espresso powder
one pinch of salt
1 tsp vanilla extract
2 tbsp espresso
0.5 dl chocolate chips
0.5 dl caramel popcorn

Preheat the oven to 175 C. In a bowl stir together the butter and sugar. Add the egg and stir well. Then add the oat flour, cocoa, baking powder, espresso powder, salt and vanilla. Stir in the espresso, chocolate chips and popcorn. Spoon the mixture into 7 muffin cups and bake for 15 minutes.



Havre Choklad Popcorn Browniemuffins
7 st

45 g smör, smält
3/4 dl socker
1 stort ägg
1 dl glutenfritt havremjöl
3/4 dl kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk espressopulver
en nypa salt
1 tsk vaniljextrakt
2 msk espresso
0,5 dl chokladknappar
0,5 dl karamell popcorn

Värm ugnen till 175 ° C. Blanda smör och socker i en skål. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt sedan havregryn, kakao, bakpulver, espressopulver, salt och vanilj. Rör i espresso, chokladknappar och popcorn. Häll blandningen i 7 muffinsformar och grädda i ca 15 minuter.