Now it's time to use popcorn in baked goods :) Last time I used peanut puffs and it was very good. Now I also wanted to try popcorn. The popcorn gets a little chewy when baked in the oven, but good. I used caramel popcorn, but you can use what you have. These muffins do not contain wheat flour but oat flour, which makes them slightly crumbly, but I like the texture they get. I'm going to bake these muffins again, maybe with some other filling :)
Oat Chocolate Popcorn Brownie Muffins
7 pcs
45 g butter, melted
3/4 dl sugar
1 large egg
1 dl gluten-free oat flour
3/4 dl cocoa powder
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp espresso powder
one pinch of salt
1 tsp vanilla extract
2 tbsp espresso
0.5 dl chocolate chips
0.5 dl caramel popcorn
Preheat the oven to 175 C. In a bowl stir together the butter and sugar. Add the egg and stir well. Then add the oat flour, cocoa, baking powder, espresso powder, salt and vanilla. Stir in the espresso, chocolate chips and popcorn. Spoon the mixture into 7 muffin cups and bake for 15 minutes.
Havre Choklad Popcorn Browniemuffins
7 st
45 g smör, smält
3/4 dl socker
1 stort ägg
1 dl glutenfritt havremjöl
3/4 dl kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk espressopulver
en nypa salt
1 tsk vaniljextrakt
2 msk espresso
0,5 dl chokladknappar
0,5 dl karamell popcorn
Värm ugnen till 175 ° C. Blanda smör och socker i en skål. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt sedan havregryn, kakao, bakpulver, espressopulver, salt och vanilj. Rör i espresso, chokladknappar och popcorn. Häll blandningen i 7 muffinsformar och grädda i ca 15 minuter.
Värm ugnen till 175 ° C. Blanda smör och socker i en skål. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt sedan havregryn, kakao, bakpulver, espressopulver, salt och vanilj. Rör i espresso, chokladknappar och popcorn. Häll blandningen i 7 muffinsformar och grädda i ca 15 minuter.
2 Comments
De ser så goda ut. Ha en skön lördag!
ReplyDeleteTack detsamma!
Delete