Choklad och kaffe är en god kombo. Jag äter gärna en bit mörk choklad med min cappuccino, men tackar inte nej till en kakbit med kaffet. Det här är en saftig chokladkaka med en hint av kaffe. 

Chocolate and coffee is a good combo. I like to eat a bit of dark chocolate with my cappuccino, but I do not say no to a piece of cake with my coffee. This is a moist chocolate cake with a hint of coffee.


Choklad Kaffekaka

Kaka:
1 ägg
1 dl socker
50 g smör, smält
0,5 dl kaffedryck (protein)
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
1 tsk espressopulver
1 tsk bakpulver
50 g mörk choklad, hackad
Glasyr:
kaffedryck (protein)
florsocker

Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt smält smör, kaffe, vetemjöl, kakaopulver och bakpulver. Blanda till sist i chokladen. Häll smeten i en smord och mjölad bakform. Grädda kakan i 175 C i ca 25 minuter. Låt kakan svalna. Blanda ingredienserna till glasyren och häll på den svalnade kakan. 



Chocolate Coffee Cake

Cake:
1 egg
1 dl sugar
50 g butter, melted
0.5 dl coffee drink (protein)
1 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
1 tsp espresso powder
1 tsp baking powder
50 g dark chocolate, chopped

Glaze:
coffee drink (protein)
icing sugar

Whisk egg and sugar fluffy. Add melted butter, coffee, wheat flour, cocoa powder och baking powder. Finally, mix in the chocolate. Pour batter into a greased and floured baking dish. Bake the cake at 175 C for about 25 minutes. Let the cake cool. Mix the ingredients for the glaze and pour on the cooled cake.