Glad Lucia! Vad bättre än att starta dagen med en len och krämig risgrynsgröt. Denna gröt behöver inte koka i timmar utan man bara kokar upp den och låter den sedan stå övernatten eller 6-8h. Så god och energisparande.

Happy Lucia! What better than to start the day with a soft and creamy rice pudding. This pudding does not need to boil for hours, but you simply cook it for 10 -15 minutes and then leave it overnight or 6-8h. So good and energy saving.


Risgrynsgröt 
4-6 portioner

2,5 dl grötris
5 dl vatten
1 nypa salt
1 msk smör / margarin
8-10 dl mandelmjölk eller annan mjölk

Lägg grötris, vatten och salt i en stor kastrull och koka i 10 min. Tillsätt smör och 8 dl mjölk och låt koka upp. Ta kastrullen bort från värmen och ställ åt sidan och låt svälla i 6-8 timmar, t.ex. över natten. Efter 6-8 h rör om i gröten och värm gröten innan servering. Tillsätt mera mjölk vid behov.



Rice Pudding
4-6 portions

2.5 dl porridge rice
5 dl water
1 pinch of salt
1 tbsp butter / margarine
8-10 dl almond milk or milk of choice

Add porridge rice, water and salt in a large saucepan and cook for 10 minutes. Add the butter and 8 dl milk and bring to boil. Remove the saucepan from the heat and set aside and leave to swell for 6-8 hours, for example, overnight. After 6-8 h stir the porridge and heat the porridge before serving. Add more milk if needed.