Jag äter jordnötssmör dagligen, gärna helst rakt ur burken :) Men den är också god att ha på gröt, i smoothies på bröd och i bakverk. Jag bakade dessa cookies på helgen och de har en så god smak av jordnötssmör. Gillar du jordnötssmör är dessa cookies för dig!

I eat peanut butter daily, preferably straight out of the jar :) But it is also delicious to have on porridge, in smoothies, on bread and in pastries. I baked these cookies on the weekend and they have such a good taste of peanut butter. If you like peanut butter, these cookies are for you!



Jordnötssmör Havrekex

50 g smör, rumstemperatur
0,5 dl krämig jordnötssmör
0,5 dl strösocker
0,5 dl kokosnötsocker
1 litet ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
1,5 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt

Värm ugnen till 175 grader. Blanda smör, jordnötssmör och socker i en skål. Tillsätt ägg och vaniljextrakt. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda till en slät smet. Lägg klickar av smeten på bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 10-12 minuter.



Peanut Butter Oat Cookies

50 g butter, room temperature
0.5 dl creamy peanut butter
0.5 dl sugar
0.5 dl coconut sugar
1 small egg
0.5 tsp vanilla extract
1.5 dl oats
0.5 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
a pinch of salt

Preheat the oven to 175 degrees C. Mix butter, peanut butter and sugar in a bowl. Add egg and vanilla extract. Then add the dry ingredients and mix to a smooth batter. Add clips of batter to baking sheet covered with baking sheet paper. Bake for 10-12 minutes.