Nasi goreng är stekt ris och i denna maträtt har jag förutom ris, grönsaker och kryddor som ingefära, gurkmeja och sambal oelek. Så har du överblivet kokt ris använd det att laga denna maträtt. 

Nasi goreng is fried rice and in this dish I have besides rice, vegetables and spices such as ginger, turmeric and sambal oelek. So if you have left over cooked rice use it for this dish.


Nasi Goreng

peanut oil
vegetables (leek, red onion, bell pepper, carrot, cabbage)
cooked rice
soy sauce
garlic powder
ginger powder
turmeric powder
sambal oelek
date syrup / coconut sugar

Heat oil in a skillet and add the vegetables. Fry until they are soft. The add the rice, soy sauce, spices and date syrup. Cook for 5 more minutes. Taste and season accordingly. 



Nasi Goreng

jordnötsolja
grönsaker (purjolök, rödlök, paprika, morot, kål)
kokt ris
sojasås
vitlökspulver
ingefära pulver
gurkmeja
sambal oelek
dadelsirap / kokossocker

Värm olja i en stekpanna och tillsätt grönsakerna. Stek tills de är mjuka. Tillsätt ris, sojasås, kryddor och dadelsirap. Låt koka i 5 minuter till. Smaka av och krydda därefter.