One of my favorite cakes is carrot cake. I like moist carrot cake with glaze. This time I did not make the classic glaze but instead I used speculoos paste. Very delicious!
Morotskaka
2 ägg
1,5 dl farinsocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl olja
3 dl fint rivna morötter
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1/4 tsk ingefära
speculoos pasta
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i mjöl, bakpulver och olja. Och till sist blanda i morötterna som du blandat kryddorna med. Häll smeten i en smord och mjölad bakform och grädda i 175 C i ca 25-30 minuter. Låt svalna. Dekorera med speculoos pasta.
Carrot Cake
2 eggs
1.5 dl brown sugar
1.5 dl wheat flour
1 tsp baking powder
3/4 dl oil
3 dl finely grated carrots
1 tsp cinnamon
0.5 tsp cardamom
1/4 tsp ginger
speculoos pasta
1 Comments
Den ser så saftig och god ut!
ReplyDelete