En av  mina favoritkakor är morotskaka. Jag gillar saftiga morotskakor med glasyr. Denna gång gjorde jag inte den klassiska glasyren utan använde speculoospasta. Gott det också. 

One of my favorite cakes is carrot cake. I like moist carrot cake with glaze. This time I did not make the classic glaze but instead I used speculoos paste. Very delicious!


Morotskaka

2 ägg
1,5 dl farinsocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl olja
3 dl fint rivna morötter
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1/4 tsk ingefära

speculoos pasta

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i mjöl, bakpulver och olja. Och till sist blanda i morötterna som du blandat kryddorna med. Häll smeten i en smord och mjölad bakform och grädda i 175 C i ca 25-30 minuter. Låt svalna. Dekorera med speculoos pasta. 



Carrot Cake

2 eggs
1.5 dl brown sugar
1.5 dl wheat flour
1 tsp baking powder
3/4 dl oil
3 dl finely grated carrots
1 tsp cinnamon
0.5 tsp cardamom
1/4 tsp ginger

speculoos pasta

Whisk eggs and sugar fluffy. Mix in flour, baking powder and oil. And finally mix in the carrots with which you mixed the spices. Pour batter into a greased and floured baking dish and bake at 175C for about 25-30 minutes. Let cool. Decorate with speculoos pasta.