Jag hade planerat att baka en kaka med zucchini och så fick jag tanken att tillsätta lingon. Och jag kan berätta att det var ett lyckat experiment. Så gott med syrliga lingon i en saftig kaka zucchini. Gillar du att baka med lingon?

I had planned to bake a cake with zucchini and so I got the idea to add lingonberries. And I can tell you it was a successful experiment. So good with tart lingonberries in a moist cake with zucchini. Do you like baking with lingonberries?


Zucchini Lingonberry Cake

0.5 dl vegetable oil
1 dl sugar
1 large egg, room temperature
3/4 dl wheat flour
3/4 dl oat flour
0.5 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
0.5 tsp vanilla essence
one pinch of salt
1 dl zucchini, grated
0.5 dl lingonberries

In a bowl stir together the oil, sugar and egg until well combined. Then add the flour, oat flour, baking powder, cinnamon, vanilla and salt until well combined. Lastly stir in the zucchini. Pour the batter into a geased and floured loaf pan and bake at 175°C for about 25 minutes.  





Zucchini Lingonkaka

0,5 dl vegetabilisk olja
1 dl socker
1 stort ägg, rumstemperatur
3/4 dl vetemjöl
3/4 dl havremjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk vaniljessens
en nypa salt
1 dl zucchini, riven
0,5 dl lingon

Rör olja, socker och ägg i en skål tills de är väl kombinerade. Blanda sedan i mjöl, havremjöl, bakpulver, kanel, vanilj och salt. Rör slutligen ner zucchinin. Häll smeten i en smord och mjölad brödform och grädda i 175 ° C i cirka 25 minuter.