Gillar du mockarutor/kärleksmums? Då kommer du gilla dessa mockamuffins. Saftiga, "chokladiga" och supergoda! Ett måste med kaffet :)

Do you like mocha squares? Then you will like these mocha muffins. Moist, "chocolatey" and super good! A must with the coffee :)


Mocka Muffins

45 g smör, mjukt
1 1/4 dl strösocker
1 ägg
1 msk rapsolja
1,5 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 dl coffee

Glasyr:
25 g smör
1 msk starkt kaffe
1 msk kakaopulver
ca. 1,5 dl florsocker

Värm ugnen till 200 C grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt ägget och oljan. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Fördela smeten i 6 pappersformar. Grädda i 12-15 minuter. 

För glasyren smält smöret i en kastrull och tillsätt kaffe och kakaopulver. Vispa i florsocker lite i taget. Det kan behövas lite mera eller mindre florsocker. Blanda tills du har en slät glasyr. Låt glasyren inte koka. Häll glasyren på muffinsen och dekorera ev. med strössel. 



Mocha Muffins

45 g butter, soft
1 1/4 dl castor sugar
1 egg
1 tbsp rapeseed oil
1.5 dl wheat flour
0.5 dl cocoa
1 tsp baking powder
a pinch of salt
0.5 dl coffee

Glaze:
25 g butter
1 tbsp strong coffee
1 tbsp cocoa powder
approx. 1.5 dl icing sugar

Preheat the oven to 200 C degrees. Stir together butter and sugar. Add the egg and oil. Mix together the dry ingredients and add to the batter together with the milk. Divide the batter into 6 muffin cups. Bake for 12-15 minutes.

For the glaze melt the butter in a saucepan and add coffee and cocoa powder. Whisk in icing sugar a little at a time. You may need a little more or less icing sugar. Mix until you have a smooth glaze. Do not let the icing boil. Spread the icing on the muffins and decorate with sprinkles.