På senaste tid har jag gjort mycket mat med skivad potatis och här får ni ta del av en maträtt som blev mycket god. 

Lately, I have made a lot of food with sliced potatoes and here you have a dish that turned out very good.


Potatis Linslåda

olja
1 röd lök, hackad
15 cm zucchini, tärnad
0.5 dl röda linser, sköljda
150 g skivad potatis
1 burk tomatkross med vitlök
0,5-1 dl vatten
1 tsk garam masala
0,5 tsk paprika
1/4 tsk gurkmeja
1/4 tsk ingefära
salt
svartpeppar
riven ost

Värm en stekpanna med olja. Stek lök och zucchini i några minuter. Blanda i linser. potatis, tomatsås och vatten. Låt sjuda tills linserna är nästan mjuka. Blanda i kryddor. Häll halva blandningen i en ugnsform, toppa med riven ost och lägg på resterande blandning och överst ett lager av riven ost. Grädda i 175 C i ca 25 minuter. 



Potato Lentil Casserole

oil
1 red onion, chopped
15 cm zucchini, diced
0.5 dl red lentils, rinsed
150 g sliced potatoes
1 can diced tomato with garlic
0.5-1 dl water
1 tsp garam masala
0.5 tsp paprika
1/4 tsp turmeric
1/4 tsp ginger
salt
black pepper
grated cheese

Heat a frying pan with oil. Fry the onion and zucchini for a few minutes. Mix in lentils. potatoes, tomato sauce and water. Let simmer until the lentils are almost soft. Mix in spices. Pour half of the mixture into an ovenproof dish, top with grated cheese and then add remaining mixture and top with a layer of grated cheese. Bake at 175C for about 25 minutes.