Åh, en saftigare kaka får man leta efter :) Denna fick en så otroligt härlig konsistens, mjuk och len. Jag använde olja som fett och den ger saftiga kakor. Äpple och kanel är ju en klassisk kombo och blir så god även i denna kaka. Perfekt kaka att ta med på picknick.

If you're looking for a moist cake, look no further :) This cake got such an amazingly nice texture, soft and smooth. I used oil as fat and it gives moist baked goodies. Apple and cinnamon is a classic combo and is so good in this cake as well. A perfect cake to bring on a picnic.



Apple Cinnamon Cake

1 large egg
0.5 dl vegetable oil
0.5 dl apple-cinnamon yogurt
1 dl caster sugar
1 3/4 dl plain flour
1 tsp baking powder
3/4 tsp cinnamon
1 small apple, diced
pearl sugar

Preheat oven to 175 C. Grease and flour a small loaf pan. In a bowl whisk together egg, oil and yoghurt. Add the sugar, flour, baking powder, cinnamon and apple and gently mix until combined, do not over mix. Pour the batter into the prepared pan and sprinkle on pearl sugar. Bake the cake for 25-30 minutes or until a skewer inserted into the middle comes out clean. 



Äppel Kanelkaka

1 stort ägg
0,5 dl vegetabilisk olja
0,5 dl äppel-kanel yoghurt
1 dl strösocker
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 tsk kanel
1 litet äpple, tärnat
pärlsocker

Värm ugnen till 175 C. Smörj och mjöla en liten brödform. I en skål rör ihop ägg, olja och yoghurt. Tillsätt socker, mjöl, bakpulver, kanel och äpple och blanda försiktigt tills allt är kombinerat, blanda inte för mycket. Häll smeten i formen och strö på pärlsocker. Baka kakan i ca 25-30 minuter.