Chokladkaka med karamellsås, JAAAAA, säger jag bara. Kladdig, mycket smak av choklad och så en saltig karamellsås inuti. Ge mig, helst varje dag :) Gillar du choklad och kladdiga bakverk så är denna för dig. Ha en fin dag, gärna med choklad :)

Chocolate cake with caramel sauce, YESSS, is all I can say. Sticky, lots of chocolate taste and a salty caramel sauce inside. Give me, preferably every day :) If you like chocolate and sticky pastries then this is for you. Have a nice day, preferably with chocolate :)



Salted Caramel Chocolate Cake

60 g butter, melted
0.5 tbsp cooking oil
1 1/4 dl caster sugar
1 large egg
0.5 dl all purpose (or plain) flour
0.5 dl unsweetened cocoa powder
1/8 tsp vanilla powder
1/8 tsp salt
1-2 tbsp salted caramel spread

Preheat oven to 175°C. Combine melted butter, oil and sugar together in a bowl. Stir in the egg. Add the flour, cocoa powder, vanilla powder and salt and gently stir until just combined. Pour batter into a baking pan lined with parchment paper. Put on dollops of salted caramel spread. Bake for about 25 minutes.



Salt Karamell-Chokladkaka

60 g smör, smält
0,5 msk matolja
1 1/4 dl strösocker
1 stort ägg
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
1/8 tsk vaniljpulver
1/8 tsk salt
1-2 msk salt karamellsås

Värm ugnen till 175 ° C. Blanda smält smör, olja och socker i en skål. Rör i ägget. Tillsätt mjöl, kakaopulver, vaniljpulver och salt och rör försiktigt tills allt är kombinerat. Häll smeten i en bakform klädd med bakplåtspapper. Lägg klickar av salt karamellsås på. Baka i ca. 25 minuter.