Brukar du göra vegetariska burgare? Idag finns det ett stort urval av vegetariska alternativ att köpa i butiken, vilket jag också gör ibland. Men ändå är hemmagjorda burgare det godaste och naturligaste, utan många tillsatsämnen. Här har jag gjort burgare på svarta bönor och som hamburgerbröd har jag använt bagels. Mums!

Do you make vegetarian burgers? Today, there is a large selection of vegetarian options to buy in the store, which I also do sometimes. But still, homemade burgers are the best and most natural, without many additives. Here I have made burgers on black beans and as a hamburger bread I have used bagels. Yum!



Svarta Bönor Burgare

1 burk svarta bönor, sköljda och klappade torra
1 röd lök, klyftor
1/8 tsk vitlökspulver
1/4 tsk paprikapulver
salt
svartpeppar
chili
0,5 msk ketchup
2 tsk senap
0,5 ägg

Lägg bönorna och löken på en plåt. Rosta i 175 C graders ugn i ca 10 minuter. Lägg bönorna och löken i en bunke och mixa med en stavmixer. Det får gärna bli bitar av bönorna i smeten. Blanda i kryddor, senap, ketchup och ägg. Forma till 3 biffar och grädda dem i 175 C i ca 25 minuter. 


Black Bean Burgers

1 can black beans, rinsed and patted dry
1 red onion, chopped
1/8 tsp garlic powder
1/4 tsp paprika powder
salt
black pepper
chili
0.5 tbsp ketchup
2 tsp mustard
0.5 eggs

Put the beans and the onion on a baking sheet. Roast in 175 C degree oven for about 10 minutes. Put the beans and onion in a bowl and mix with a hand held mixer. Leave some whole beans in the batter. Mix in spices, mustard, ketchup and egg. Shape into 3 patties and bake them in 175 C oven for about 25 minutes.