Jag tycker det är roligt att experimentera med lite udda ingredienser i bakverk. Även om det har blivit mycket vanligt att man bakar med bönor, kikärter och t.o.m. linser. Dessa blondies innehåller vita bönor, jordnötssmör och havremjöl. De är veganska och glutenfria. Mycket goda och jag gillar att äta dem kylskåpskalla.

I find it fun to experiment with some odd ingredients in baked goodies. Although it has become very common to bake with beans, chickpeas and even lentils. These blondies contain white beans, peanut butter and oat flour. They are vegan and gluten-free. Very good and I like to eat them cold from the fridge.



White Bean Blondies
4 pieces

100 g white beans, rinsed and drained
0,5 dl sukrin melis or regular icing sugar
0,5 dl almond milk
1,5 tbsp natural peanut butter
1,5 tbsp oat flour
1/4 tsp baking powder
a pinch of salt
20 g chocolate chips

Put all the ingredients, except for the chocolate chips, in a food processor and mix until smooth. Stir in the chocolate chips. Pour the batter into a small baking dish lined with parchment paper. Bake the cake in 175 C for about 15-20 minutes. Let cool and then cut into pieces. 



Vita Bönor Blondies
4 bitar

100 g vita bönor, sköljda
0,5 dl sukrin melis eller vanligt florsocker
0,5 dl mandelmjölk
1,5 msk jordnötssmör
1,5 msk havregrynsmjöl
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt
20 g chokladknappar

Lägg alla ingredienser, förutom chokladknapparna, i en matberedare och blanda tills slät. Rör i chokladknapparna. Häll smeten i en liten bakform klädd med bakplåtspapper. Baka kakan i 175 C i ca 15-20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.